Gastenboek

Heb je iets bijzonders gezien of meegemaakt? Vind je het leuk om een bericht achter te laten? Dat kan hier en je kunt ook lezen wat anderen schreven.

60 reacties in het Gastenboek


 1. Elisabeth

  Dag Giel,wat was het een heerlijke plek, jullie huisje. We hebben intens genoten van de stilte, de wandelingen, de vogels, de ochtendbezoekjes van familie eekhoorn.


 2. Margon

  We zijn verliefd op de Bosuil, de vogels die maar aan- en afvliegen, de omgeving. Het is een heerlijk huis. komen graag een keer terug.


 3. Maria

  Wat een heerlijk huisje! We voelden ons meteen thuis. Veel plezier beleefd aan vogels. Beetje zelfde vogels gezien als vorige gasten maar ook nog de matkop, bonte specht, heggenmus en ‘s nachts de bosuilen gehoord!! De gele paaltjes route konden wij helaas niet lopen, gesloten, volgende keer beter.


 4. Annette en Jan

  Genoten van de stilte, de vogels, de mooie herfstkleuren en het gezellige huisje. Super.


 5. Jacob

  Wereld plek! Voor het eerst van mijn leven een specht gezien.


 6. Reinier

  Genoten van een paar dagen op dit mooie plekje. Wat een prachtige omgeving een heerlijke stilte hier! Twee keer de open haard aangehad. En zo maar rustig gezeten met een goed boek. Het was alle dagen fiets weer, wat hebben we dan ook uitgebreid dat hebben we dan ook uitgebreid gedaan met behulp van de fietsknooppunten routes. Voor de liefhebbers zagen we een uitgebreid assortiment. Ingrediënten in de lades. We hebben alleen maar gebruik gemaakt van de koffie. Verder alle keren wezen wezen uit eten in de buurt op de fiets. Veel dingen aanwezig in het huis zoals keukengerei spelletjes boeken enzovoorts.


 7. Barber en Job

  Wat een heerlijk huisje zo in het bos! We hebben hier een heerlijk fijn weekend gehad met wandelingen en appeltaart echt een superleuk huisje met de vliering die kan opschuiven wat een tof ontwerp!


 8. Manon en Bas

  Wat een heerlijk huis hebben jullie hier! Ik snap het enthousiasme helemaal. We zijn naar het Loo geweest, hebben heerlijk gemountainbiked met grootte herten midden op het pad en hebben genoten van spelletjes bij een houtvuur. We kwamen er achter dat huis ontwikkeld is door Orga waar een goede vriend van ons werkt. Kortom een heerlijke minivakantie, bedankt.


 9. John Evelien Danny en Niels

  Wat hebben we twee heerlijke weken gehad in en rond de bosuil! Het weer heeft ook ons nog eens fantastisch meegewerkt.
  Direct na aankomst zochten onze twee pubers 13 en 16 hogerop en binnen no-time was de vliering omgetoverd tot hun domein. wij oudjes kijken onze ogen uit: wat een luxe en compleet ingericht huis.
  We zijn heel veel gaan fietsen en hebben diverse herten, reeën en zwijnen gezien (echt wilt met de boswachter ‘s avonds en het beeld bij het aardhuis)
  Verder hebben we lekker toerist gespeeld in Giethoorn, diertjes gekeken in Burgerszoo, genoten in het paleis het Loo en sportief geweest in het klimbos in Apeldoorn de veluwe heeft ons hart gestolen, de bosuil ook, super bedankt en wie weet tot ziens.


 10. Esther, Robert en Fiene

  Wat een heerlijk heerlijk plek is het hier! Geweldig huis midden in de natuur om ons zeker thuis hebben gevoeld. De eerste week file weer wat tegen maar met laarzen aan hebben onze kinderen zich prima vermaakt. We hebben heerlijk gewandeld en gefietst. Meerdere keren hertje gezien in stukje bos aan de overkant van het pad en tweemaal eens spellen van dichtbij zien vliegen. Mooi! Dit huis en deze plek zijn absoluut de moeite waard om te onthouden en wij hopen er zeker een keer terug te komen. Heel erg bedankt.


 11. Tanja en Sjoerd

  Vrijdag, dag van aankomst, pad van de bosuil op. Waar is het huis? Oh! Hier is het, wat leuk! En wat mooi wat een luxe! Gauw alles uit de auto, spullen in de kast en wat een verbazing, alles is aanwezig, koffie, suiker, al die kruiden, zoetwaren en wat al niet meer. Maar ben niet gewend, dus een enorme boos doos met boodschappen mee.
  Bed opmaken en dan heerlijk biertje in de tuin. Totaal gedesoriënteerd. Waar zijn we in godsnaam! Niets te zien en al die vogels, ik waan me in een paradijs. Morgen maar uitzoeken waar we zijn, eerst genieten.

  Wel koud, dus de houtkachel maar aan, heb maar € 10 in het bakje gedaan, want dat zullen we de eerste drie dagen wel verstookt hebben. Heerlijk die warmte van zo’n kachel.
  Wel de zorg eerst van een roodborstje. Vond een nest maken buiten achter de kachelpijp een ideale plek om een nest te maken, maar gelukkig niet gebakken en hebben nu al anderhalve week en hebben nu al anderhalve week jongen. We hopen ze nog uit te zien vliegen voor we weer naar huis moeten. Heb al jullie oude dagboeken gelezen over het oude huis hier tot. Leuk, heel veel herkenning van kou, nattigheid en verstoken van luxe. Jarenlang op de Hanendorperweg gestaan in een houten hutje met schimmel en 14° vorst buiten tot 12° vorst binnen maar vreselijk genoten. Ook gelezen over de muis, die is er nog steeds en verzamelt onze doppinda’s overal verstoppend in het bos, maar heeft helaas helaas concurrentie gekregen van een eekhoorn. Door het kroondomein gefietst, helaas 50 km. Plezier komt, want ik fiets bijna nooit en geen wild gezien, maar een fantastische route en het wilt niet bij jullie in de achtertuin. Een prachtige ree.
  Als het niet al te koud is is ‘s avonds buiten op het terras ook heerlijk. Je moet alleen bij het ontbijt het licht niet aan doen, maar kaarsjes op tafel zetten. Was een invasie van grote brommende vliegende meikevers en ik hou niet zo van beestjes. Ook vleermuizen, lijken wel kleiner dan bij ons, zal de hoogte zijn waar ze vliegen een super gezellige warme vrijdag gehad met vrienden uit Noord-Holland, heerlijk gebarbecued en als klap op de vuurpijl een dolle bui toe.
  Al met al, wat een prachtige plek, een super huis en een genot om hier te zijn. De verscheidenheid aan vogels de vinken, boomklevers, spechten, tuinfluiters en de buizerds, merels, lijsters en niet te vergeten de hazen, komen we als het mag nog heel graag een keer terug.

  Dank jullie wel voor deze twee weken


 12. Jolanda

  We wilden nog even van deze gelegenheid gebruik maken om te zeggen dat we een heel goed verblijf hebben gehad in De Bosuil. Het huis was erg mooi (en nieuw!), en we waren ook onder de indruk van de plek. Zo erg dat we nu overwegen om een huisje te kopen in dit gebied. We hebben sindsdien een paar keer rondgeneusd in Emst en omgeving om te zien wat er zoal te koop staat, maar dit park, De Pollen, lijkt wel vrij uniek.

  Goed, waar dat allemaal toe leidt weten we nog niet (we dagdromen nog even door), maar het zegt in elk geval iets over hoe goed we het hebben gehad.


 13. Inge, Gitte en Sjors

  Wat zitten jullie hier prachtig! www! We hebben echt super genoten van De Bosuil en de super mooie natuur en rust!
  Al bij de eerste (korte) wandeling zagen we een damhert en/of ree. De volgende ochtend werden we gewekt door een hardwerkende specht en met de lunch werden we vergezeld door een koppeltje goudvinken! Heel gaaf. Heerlijk al die vogeltjes, koolmeesjes, vinken, boomkruiper, roodborstjes, meesjes en pimpelmeesjes. Wat een genot.
  Nu helaas alweer richting huis, maar de kans is groot dat we nog eens terug komen. Bedankt voor jullie mooie verblijf.


 14. giel-bosuil

  Beste Babs,
  Een deel is te vinden op https://www.vakantiehuisje-noord-veluwe.nl/vakantiehuisje/nieuwbouw.
  Even wat trefwoorden: helemaal lokaal hout, ook de isolatie, ligging huisje en ramen, cv-ketel type.
  Groet Giel


 15. Babs en Eddy

  Na een prachtige wandeling over de hei en langs de vennen, genieten we nu van de warme houtkachel.
  En ‘ s ochtends wakker worden met het gezang van de vogels. Heerlijk voor bewoners van de binnenstad van Amsterdam. Ook erg leuk om over de geschiedenis van het huisje te lezen op de site.
  Wij zijn nog wel benieuwd naar alle ecologische aspecten van het huis. Misschien ook iets voor op de website?


 16. Mariska

  Wat een geweldig huis, we hebben het er enorm naar ons zin gehad.
  De architectuur, de ligging in ‘t bos, de styling van ‘t interieur, die fijne houtkachel en lekkere douche: alles is even goed bevallen!


 17. Luuk en Rob

  Beste Karen en Giel,
  Wij hebben het helemaal naar onze zin gehad in jullie mooie huis.
  Wat een prettige sfeer heeft de Bosuil. Modern maar niet clean. En het is hier een toplichtte. De deur uit en je bent in de natuur. We hebben fijne tochten gemaakt, met de fiets en met de benenwagen.
  Voor herhaling vatbaar!


 18. Dirk en Jonne

  Door de prachtige foto’s op de site waren onze verwachtingen hoog, maar die werden méér dan ingelost!
  Wat een prachtig en relaxt huisje.
  We hebben er een paar dagen doorgebracht , maar zijn gevoelsmatig een week geweest.


 19. Irene Lansdaal

  Het was weer geweldig en wat is het nieuwe huisje mooi geworden! De ligging blijft natuurlijk helemaal geweldig.
  We hebben genoten en maken graag nog eens gebruik van De Bosuil.
  Hartelijke groeten,
  Berjan, Dina en Irene


 20. Hidde

  Wat een tophuis!
  We voelden ons vanaf de eerste minuut thuis!
  We zijn er nog blij van.


 21. Belle

  Wat een heerlijkheid hier!
  Ook met slecht weer, of juist met slecht weer!
  Rozig voor de haard met een glaasje rood na een natte, koude wandeling 😉


 22. Tonke

  Wij hebben heerlijke dagen gehad in de Bosuil.
  Wat een geweldig huis en vooral wat een top plekje.
  Dit was onze eerste keer, maar we komen zeker terug.
  Bedankt!


 23. Wil en Walter

  Al weer 2 weken thuis helaas.
  het was een fijne vakantie in een mooi nieuw huisje met een heleboel oude vertrouwde spullen uit het oude huisje. veel gewandeld in de omgeving.Steeds weer wat nieuws ontdekt.Herten gezien.Helaas geen zwijnen.En bij het huisje helaas weinig vogels gezien.
  Maar zeker een herhaling waard.
  Bedankt


 24. Carla van der Veen

  We zijn in september in de geheel vernieuwde bosuil geweest.
  Gelukkig was de goede sfeer van het oude huisje toch nog te vinden.
  We kwamen aan met 30 graden, gelukkig ging het na een dag regenen
  en hebben we genoten op het terrasje van het geluid van de regen.
  De fietsenhandelaar uit Emst komt de fietsen bij het huisje brengen,
  dat is echt handig voor de luie toerist.
  Het kasteel Cannenburg en de boerderij bij Epe zijn leuk om te bezoeken, vooral de moestuin!
  Gelukkig toch nog een zwijn gezien,in het bos en niet op een of andere parkeerplaats.
  We hopen weer terug te komen in de Uil.
  Groetjes Sanny en Carla.


 25. Edith en Michael

  We hebben genoten. Van de omgeving, de rust én natuurlijk van de natuur. Kortom het was een zeer geslaagde week!


 26. Corien van Zweden en Pieter Zuidema

  Wat ziet de nieuwe Bosuil er prachtig uit! Een heel slim, mooi en ruimtelijk ontwerp. En hij lijkt ook nog op de oude vertrouwde Bosuil, waar we natuurlijk nog wel een beetje heimwee naar voelen… Maar dat zal voor jullie zelf nog wel veel sterker gelden. We nemen graag contact op als we weer eens een weekje Veluwe willen doen.
  Hartelijke groet,


 27. Victor en Laurie

  Hallo Giel,
  We vinden het ontwerp voor het nieuwe huis(je) Bosuil erg mooi.
  Toch de knusheid van voorheen met een ecologisch verantwoorde en praktische invulling.
  Wel graag nog wat meer uitleg over de beweegbare vloer: is dat een tussenverdieping en hoe kom je daar dan?
  Sedumdak lijkt ons prachtig, zo passend in de bosomgeving. Zonnepanelen zouden dan weer wat minder mooi staan, of zie je ze niet?

  groet en veel succes!
  Victor en Laurie

  (tot nu toe twee keer huisje gehuurd)


 28. Piet en Gijsje

  Een tip voor andere gasten:
  Weet u niet zoveel van vogels?
  Luister dan die CD in de Bosuil van vogelgeluiden in bos, hei en wei.
  U zult verbaasd zijn als u bemerkt hoeveel u opeens herkent in het bos!


 29. Symone en Martijn

  Bedankt dat we van jullie gezellige huisje mochten genieten.
  We merkten nu pas hoeveel lawaai we gewend zijn;-) Heerlijk geslapen daardoor.. Prachtig uitzicht ook vanuit het huisje, en zoveel vogels!
  We dachten heel even een speciaal wild te zien maar het was de gevlekte buurkat.. Dat werdt goed gemaakt door een wild zwijn tijdens een wandeling, poeh; best groot!
  Nogmaals bedankt!


 30. Fam.van der Ploeg

  Weer thuis na een heerlijk veel te kort weekendje in de Bosuil. Wat een gezellig huisje, bij aankomst erg koud brrr en het duurde even voordat alles was opgestookt maar daarna heerlijk warm. We hebben wel wat verstookt maar dat was dan ook echt nodig. De jongens hebben zich heerlijk vermaakt alhier. In het Loo een wild zwijntje gezien en bij het huisje zelf een eekhoorn. De jongens hebben met papa een hut gemaakt bij de bosuil (puur natuur en geheel ongevaarlijk) misschien leuk als er andere kinderen op bezoek zijn bij de bosuil deze hut te vinden want hij is echt heel goed verstopt! Tip: je kunt hem zien door de ramen van de openslaande deuren…maar toch ook weer niet, rara. We willen jullie bedanken voor het super weekend en we komen vast nog wel eens terug. We hebben nog een aardigheidje voor jullie achtergelaten op de tafel en we zullen de sleutel vandaag nog retour sturen,
  Vriendelijke groetjes, Stefan,Lisette,Rico&Tass uit inmiddels weer Noordwijkerhout.


 31. Jeannette

  Wat een knus en sfeervol buitenhuisje hebben jullie!
  Wij hebben het heerlijk gehad en genoten van de stilte, de bomen en de vogeltjes.

  We zullen het zeker aanraden aan vrienden en familie.


 32. Victor en Laurie

  We hebben het hier héérlijk gehad. Boven verwachting, ondanks het aanhoudende regenachtige weer. De Bosuil is ongelooflijk gezellig, we voelden ons er meteen helemaal thuis!
  Graag komen we nog eens terug in mei als de rododendrons bloeien.


 33. Laura

  Wat een heerlijk huisje. Werkelijk genoten. De eerste wek leek het hier echt buitenland. Eigenlijk heb ik de hele week zo’n beetje buiten geleefd. Lekker gefietst en gewandeld. Tot ‘s avonds laat buiten gezeten. Lekker gelezen met en wijntje erbij. Ik heb hier heel veel wild gezien: een vos, reeën, buizerd, konijnen, egel in de tuin en met de wildtocht ook herten en zwijnen. Erg leuk om te doen. Ook bij een tocht met minder wild een fantastische belevenis.


 34. Kitty en Lucy

  We kennen elkaar niet, maar via via zijn we hier terecht gekomen.
  Best spannend, zo maar tussen de bomen, donker en vooral rust.
  Heerlijk genoten hebben we, het is ons als een kadootje toegevallen en we komen zeker nog eens terug.
  Heel hartelijk dank van het welkom en het delen van dit prachtige plekje.


 35. Thijs en Marit

  Lieve pap en mam,
  We hebben niet meer in het oude vertrouwde schriftje geschreven, dus doen we het dit keer maar via jullie geweldig gepimpte website. Het is al weer een tijdje geleden dat we in het huisje waren, maar omdat Thijs daarna weer snel naar Frankrijk vertrokken was, is er eerder geen moment geweest even een berichtje achter te laten.
  We waren er echt aan toe er even met zijn tweetjes tussen uit te zijn, dus maandag wilde we dan ook zo snel mogelijk vertrekken. Gelukkig zijn we na een glibberige tocht toch veilig aan gekomen en hebben we vervolgens twee super dagen in de sneeuw gehad. We hebben meerdere reeën gezien, heeeel veel sporen en natuurlijk volop vogeltjes. Om deze vogeltjes naar het huisje te lokken hebben we ook weer wat zaadjes opgehangen, deze hingen er waarschijnlijk ook nog wel toen jullie weer aankwamen, hopelijk hebben jullie daar ook nog van genoten.
  Volgens mij is het wel duidelijk zo, we hebben een super tijd gehad en we kunnen hopelijk snel nog een keer van de Bosuil genieten. Bedankt dat we altijd lekker naar jullie huisje toe kunnen gaan.
  Veel liefs van Thijs en Marit


 36. René Versteegh

  Ik heb vandaag op de afgesproken wijze de sleutel geretourneerd. Wij hebben het erg naar onze zin gehad in de Bosuil, het is een prachtig vakantiehuis en de ligging is geweldig. Onze dank.


 37. Familie van Os

  Mooie omgeving, zelfs een vliegend hert gezien en na een natte eerste week in de 2e week toch nog mooi weer.


 38. Esther

  We hebben een héérlijke tijd gehad. Het huis is geweldig. Voor herhaling vatbaar.
  Het is fijn ingericht. We konden onze draai er snel vinden.
  De rododendron is tijdens deze mooie dagen uitgekomen, jammer dat we deze plek nu verlaten.


 39. Roy, Margot, Milan en Finn

  Wat een sfeervol huisje op een prachtige plek! We hebben de eerste koude nacht van het seizoen beleefd. DE thermometer gaf -5 aan!
  Finn heeft een heerlijke 4e verjaardag gevierd.
  Bedankt en wellicht tot een volgende keer.
  Roy, Margot, Milan en Finn.


 40. Dorine Mobron

  Dag Giel en Karen, Het was weer héérlijk in de Bosuil! Onze moeders hebben zeer genoten, en wij met hen!
  Het huisje was Spic & Span toen we aankwamen. Bovendien stond er een prachtige bos veldbloemen. Dank aan onze voorgangers dus. En aan jullie. We komen zeker weer terug! Hartelijke groet, Jan en Dorine.


 41. Sander en Suzanne Groenendijk

  Goed toeven in het bos. Wisten wij veel dat een midweek veels te kort was. Dank ook voor de lekkere wijn die op ons stond te wachten. De lege fles weigerde het huisje te verlaten en heeft zich samen met een wit vriendje verschanst achter de keukendeur.


 42. S. en S.

  Eenmaal, andermaal. We zijn verkocht.
  Dank en groet, S. en S.


 43. Pien

  Bedankt dat we van jullie prachtige plekje mochten genieten.
  Pien.


 44. Noortje

  Weer een lekker weekend in het huisje en dat nog binnen een half jaar. Een heel weekend gevuld met lezen, veel wandelen, eten en slapen. Hoe ongecompliceerd kan het leven zijn! Het was een fijne afsluiting van mijn krokusvakantie. Nu weer terug naar mijn 6 baantjes en studie …
  Noortje.


 45. Jessica

  Leuk huisje hoor!!
  Had geen last van stof (ben ik allergisch voor); geen last van enge beesten; geen last van de buren; kortom: Leuk huisje zoals ik al zei.
  Jessica.


 46. Mieka

  Dit is een heerlijk onderkomen en heel geschikt om scripties te schrijven. De dagen dat ik alleen was, waren wel een beetje eenzaam. Maar dat was des te beter voor de studie.
  Dat koolmeesjes zo inspirerend kunnen zijn!
  Mieka.


 47. Marit

  Ik was savonds met Karen uit wandelen geweest speesjaal om naar herte en wildezwijne te kijken maar we zagen heelemal geen herte of wildezwijn gezien aleen een konijn maar op het laatst liep erop eens op de weg een ildzwijn en somege mense gaaven eeten maar dat mag ijgelijk niet en hij bleef lang staan.
  Marit.


 48. Karen en Charlotte

  De beloofde stralende zaterdag viel wat tegen, maar we hebben de dag toch prima (buiten tot 24 uur) doorgebracht.
  Zondag regen, toch nog even gelopen en een edelhert en vos gezien.
  Verder veel gepraat en in dekens gewikkeld als twee bejaarde dames, etend, drinkend en rokend op het terras gezeten.
  Karen en Charlotte.


 49. Adrienne en Bertie

  Prachtig weer gehad, vandaag al de lente in de lucht. Ik was hier, in deze omgeving, nog nooit geweest. Schitterend gewandeld. Vooral heel afwisselen. Ik ben hier nog lang niet uitgekeken, dus ik kom graag nog eens terug!
  De vogels heb ik gevoederd, maar volgens mij halen ze ‘t alweer uit de grond. Veel animo was er niet voor.
  Toen we aankwamen was het hier steenkoud; dus hebben we de kachel opgestookt en zijn een kopje koffie in Epe gaan drinken. Maar e kou was er snel uit. Voor mij wordt dit misschien wel en tweede huisje!
  Tot de volgende keer,
  Adrienne en Bertie.


 50. Karen en Joke

  Het allereerste bericht in het schrift:
  Vanochtend lag er sneeuw zoals dat hoort in Epe.
  Verder hebben we het huisje uitgemest. De allerlelijkste meubels buitengezet, gefantaseerd over keukengordijnen, een kleed op de bank en gordijnen in de kamer. En natuurlijk spullen gekocht: kussens, verbandtrommel, alle winkels afgelopen op zoek naar hoeslakens (geen roze en lichtblauwe) enz.
  Al met al begin ik me hier nu thuis te voelen.
  Karen en Joke.
  P.S. In het kastje in de kamer liggen allerlei kaarten en folders van de omgeving.


Wij zijn benieuwd naar je reactie: