Omgeving

Op de grens van Veluwse bossen en IJsselvallei

Direct vanuit het huisje loop of fiets je naar de uitgestrekte bossen en heidevelden van de Veluwe: het Wisselse Veen, kroondomein Het Loo (de gele paaltjes wandeling is onze favoriet), Renderklippen, Tongerense heide en dorpen als Vierhouten, Elspeet en buurtschap Gortel aan de westkant. Kijk voor tips bij Wandelen en Fietsen

Naar het oosten liggen de IJssel en de dorpen Emst, Epe en Oene, maar ook de hanzesteden Deventer en Zwolle. Met een pontje kun je de IJssel oversteken naar Olst of naar Wijhe. Je kunt hier heerlijk fietsen.
Maar er is nog veel meer te doen. Kijk voor tips bij Uitstapjes

Er zijn talloze mogelijkheden om te wandelen en te fietsen en in alle seizoenen zijn er ook excursies met de boswachter: luisteren naar het ‘burlen’ van de herten op een herfstavond, een vogelexcursie in het voorjaar bijvoorbeeld. Op de Tongerense heide en de Renderklippen lopen schaapskuddes. Meer naar het zuiden ligt Vaassen met kasteel Cannenburgh en bij Apeldoorn het Loo en de Hoge Veluwe.

Leuke informatie over de Veluwe

De natuur in de directe omgeving van De Bosuil is zeer gedetailleerd onderzocht door de KNNV (Vereniging voor veldbiologie) afdeling Epe-Heerde. Kijk maar eens op hun site.

Over de Veluwe is veel geschreven. In de Bosuil ligt een map.
Daarnaast zijn de volgende artikelen interessant:

Waar ligt vakantiehuisje de Bosuil?

Schuif eens met de kaart hieronder en je kunt het vanuit de lucht bekijken.