Route-trein

Routebeschrijving fiets vanaf station ’t Harde, ongeveer 12 kilometer

Vanaf station ‘t Harde de brede weg richting Epe nemen (niet onder autoweg door).
Deze lange weg (6 kilometer) gaat het eerste deel flink omhoog. De weg heet achtereenvolgens Eperweg en Elburgerweg. Helemaal uitrijden tot de verkeersrotonde.
Hier rechtdoor richting Tongeren. Je rijdt nu op de Chevalierlaan. Deze kronkelt licht. Aan het einde bij het bos maakt de asfalt weg een haakse bocht naar links. (rechtdoor gaat een zandweg het bos in en voor de bocht staat links  een wit gebouw, een oud schooltje).
Je rijdt als je deze haakse hoek om bent op de Molenweg. Je fietst even verderop tussen mooie beukenbomen en een enkele eikenboom door. Daarna volgen huizen.
Na nummer 21 op een verkeersdrempel scherp naar rechts/rechtsachter afslaan. Je bent nu op de Boerweg.
Op de volgende haakse bocht (zandweg rechtdoor) ligt rechts van de weg boerderij de Berghoeve. Hier ga je linksaf de Veenweg op (asfaltweg). Het wordt nu echt landelijk.
Je neemt de 1e afslag rechts en gaat het fietspaadje op dat naast de zand/grindweg ligt. Deze weg heet Woesterbergweg. De weg slingert een beetje. Na een ruime, flauwe bocht naar links gaat de weg over in asfalt. Links is weide, rechts ligt bos. Op de volgende kruising staat een betonnen afvalbak en rechts een bord fietsknooppunt.
Hier rechtsaf gaan (beetje schuin terug) het fietspad op en je bent op de Langeweg.
Direct de volgende weg linksaf is de Pollenseweg. Na 30 meter links de Pollenseweg af tussen 2 stenen zuilen door het bos in. Vanaf deze oprit is het huisje links de Bosuil.

Ook is het mogelijk om naar station Zwolle of Apeldoorn te reizen. Vanaf daar vertrekken er zeer regelmatig bussen naar Emst.

In Emst kan je fietsen huren:
Rijwielen de Weerdt
Vaassensewg 51
8166 AT Emst
0578-661564
Overigens brengen zij de fiets ook naar De Bosuil toe.