Uitgangspunten

We vinden het leuk om jullie te vertellen hoe we tot het ontwerp van de nieuwe Bosuil zijn gekomen.

Allereerst het oude huisje:

De aanloop

We zijn helemaal tevreden met het huisje, met de stijl, de eenvoud, de grootte en de voorzieningen. Toch hebben we besloten om het oude huisje te slopen.

Het oude huisje was niet gebouwd om er ook in de winter te verblijven. Door de slechte isolatie moest er flink gestookt worden, dropen de halfsteensmuren soms van het vocht en hadden we veel last van schimmel. Om houtrot te voorkomen moest er te vaak geschilderd worden en ook het dak vroeg regelmatig om een grondige schoonmaakbeurt. Kortom, hier was een grondiger aanpak nodig. En als we dan toch bezig zijn: de indeling zou ook wel wat handiger kunnen.

Wat willen we?

Nu eenmaal de knoop was doorgehakt wilden we snel aan de slag. Een nieuwe Bosuil, eigentijds maar nog steeds eenvoudig en met de sfeer van de huidige. (zie foto’s op www.vakantiehuisje-noord-veluwe.nl) Dus geen luxe woonhuis, maar een vakantiehuisje waar het ook voor wat langere tijd goed toeven is met optimaal gebruik van de maximaal toegestane ruimte.

Programma van eisen

Indeling

  • woonkamer
  • (open)keuken
  • 2 kamers met tweepersoons bed
  • bijkeuken/entree met voldoende ruimte voor (het drogen van) natte/vieze jassen en schoenen
  • overdekt terras
  • wc
  • douche
  • inpandige berging voor voorraad en beddengoed
  • berging voor tuinmeubilair/gereedschap (onder afdak)
  • wasmachine aansluiting
  • kamer/zolder/vide voor extra logees (genoeg ruimte voor 4 slaapplaatsen/matrassen naast elkaar)

Extra opmerkingen

  • Ook voor vreemden eenvoudig te gebruiken huisje (geen ingewikkelde gebruiksaanwijzingen)
  • Woonkamer veel raam maar geen grote schuifwanden of ramen tot de grond: alleen tuindeuren die aansluiten op overdekte terras.
  • Slaapkamers (op begane grond) hoeven geen grote ramen of buitendeuren.